Beste parochianen,

Het schooljaar 2022-23 is bijna ten einde. Wij kunnen zeker terugkijken en ons verschillende bijzondere momenten in herinnering brengen. Zelf denk ik aan Kerstmis, dat we na de coronaperiode weer samen konden vieren en daarna ook Pasen en de Eerste Communie.

En ook andere feesten zoals huwelijksfeesten, doopsels, feesten met de Tamil gemeenschap, bezoek van de scholen, enz. Maar er waren ook momenten die moeilijk waren, zoals uitvaarten. In al deze momenten konden wij zien en ervaren dat wij een kerkgemeenschap zijn. Wij konden voor elkaar een steun zijn met een gebed of met het aansteken van een kaars. In de kerk of in de kapel. Daar kunnen wij het teken van ons geloof zien zoals de eerste apostelen. Zij waren één in liefde, één in gemeenschap. Dat kunnen wij aan God vragen dat wij EEN in Zijn liefde kunnen worden.

Maar nu komt een andere tijd van het jaar. De tijd van vakantie. Ik heb in het ANWB magazine een artikel over de vakantie gelezen. In het magazine kunt u verschillende ideeën en manieren vinden om een “mooie en goede vakantie” te hebben. U kunt hierin ook verschillende bestemmingen vinden. Het is bijzonder dat we nu met al de technologie alles kunnen vinden. Zelfs de kosten van de vakantie. Maar één ding is altijd hetzelfde gebleven: u hebt de tijd nodig om te kunnen rusten.

Het is zeker dat niet iedereen deze mogelijkheid heeft, want sommigen moeten ook blijven werken. Voor degenen die wel van een tijd van rust kunnen genieten, die misschien naar andere landen kunnen of misschien ook hier in Nederland blijven (waar u zeker ook heel veel mooie plekjes kan vinden of ontdekken) wens ik u een goede vakantie.

 De vakantie is een tijd van rust, een verandering in onze verschillende activiteiten. Maar vooral een tijd waarin we over alles wat wij gedaan hebben na kunnen denken en ons ook op de toekomst kunnen richten.

Voor de kerk is het ook een tijd van rust in de zin van minder drukte in de dagelijkse activiteiten, maar tegelijkertijd ook wel een tijd van voorbereiding voor de komende maanden. Welke plannen zijn er voor de toekomst? Hoe gaan wij verder in onze regio?

Bidden wij tot God onze Vader om ons te zegenen, te beschermen en te helpen in de komende tijd. Dat wij, waar wij ons ook bevinden, goed van deze tijd kunnen genieten en Hem in onze gedachten kunnen hebben en Hem te bedanken voor alles wat wij in dit jaar konden doen en ook het komende jaar aan Hem toevertrouwen. Al deze intenties vragen wij aan God op de voorspraak van Maria onze moeder en door Christus onze Heer.

 

Pastoor Ivan

 

Categories:

Tags:

Comments are closed