Beste parochianen

Als ik dit pastoraal woord schrijf hebben we net het jaar 2021 achter ons gelaten. Een jaar waarin veel dingen in ons leven, de wereld en onze kerk zijn gebeurd. De pandemie heeft nog steeds grote invloed op de wereld. Hierdoor zijn verschillende factoren in de maatschappij en de mensen veranderd. Misschien kunnen wij zeggen dat de mensheid tussen hoop en vrees wankelt.

Nu beginnen wij een nieuw jaar, het jaar 2022. En nieuw jaar begint meestal vol van plannen, ideeën, beloften, enz. Maar over dit jaar blijft een schaduw van onzekerheid.

Maar middenin deze situatie schijnt ook een licht.

Het licht van hoop, vertrouwen en van het geloof.

Want wij kunnen soms geen vat krijgen op de dingen die gebeuren dan kunnen wij ons machteloos voelen. Zoals een kapitein op zijn schip als hij zich middenin een storm bevindt, de kapitein moet gewoon afwachten hoe het afloopt. De kapitein weet echter één ding zeker, na de storm komt altijd weer de stilte.

Hiermee zouden wij het geloof kunnen vergelijken, blijf geloven en vertrouwen dat het allemaal weer goed komt.

Want door het  geloof krijgen wij altijd een geestelijke kracht om het leven met andere ogen te kunnen bekijken en ervaren. Een ervaring dat wij niet alleen zijn. Dat wij samen met de anderen en met God verbonden zijn.

Deze ervaring is dit jaar ook belangrijk voor de synodale kerk. Paus Franciscus nodigt ons uit om deel te nemen aan deze wereldwijde synode. Dit jaar zullen wij bijeenkomsten in onze kerken, regio’s, dekenaat, organiseren. In deze context van samenzijn, zullen wij de toekomst van onze kerk bespreken. U zult meer informatie via de parochiebladen krijgen.

Met hoop en zekerheid kunnen wij het jaar 2022 binnengaan. Met de zekerheid dat God met ons is en Hij ons zal begeleiden in alles wat wij in dit jaar zullen doen en beleven.

Zo zijn we nu bezig met de verschillende activiteiten die wij voor dit jaar gepland hebben. Met de hoop en met de begeleiding van de heilige Geest.

Ik wens u en uw familie een jaar vol van Zijn genade, Zijn zegen, Zijn liefde.

                                                          Pastoor Ivan

Categories:

Tags:

Comments are closed