Van Pastoor 2020 – 01

Na al het feestgedruis is januari altijd een rustige maand. Pas in de tweede helft wordt merkbaar dat de dagen aan het lengen zijn. Ik geniet van de vogeltjes in mijn tuin. Het is nog midden in de winter, maar zowel de vogeltjes als ik denken af en toe dat het voorjaar al in aantocht is. Voorjaar is het nog lang niet. De kerstliederen en goede wensen klinken nog in ons na. Voor al die goede wensen, die ik van u mocht ontvangen, dank ik u van harte. Het is de warmte die we elkaar kunnen geven en dat doet altijd goed.

Maar ondanks dat januari een rustige maand lijkt ligt de eerste ouderavond met de ouders van de eerste communicantjes alweer achter ons. Na hun eerste voorbereidingsmiddag werden de 8 communicantjes op 26 januari voorgesteld aan de Heer en de parochie. Dit jaar zijn er ook 8 vormelingen. Hun voorbereiding start in februari. Fijn dat het zo bruist van jeugdige activiteiten in onze parochie. Met u allen geniet ik ook van de Kinderkerk en het gesprekje dat we tegen het eind van de viering met de kinderen hebben. Geweldig.

Hoewel de officiële kersttijd voorbij is kijken we op 2 februari nog even achterom. Het is dan precies 40 dagen na Kerstmis en dan gedenken we hoe de kleine Jezus aan de Heer wordt opgedragen. De kleine Jezus wordt de wereld ingedragen. Deze zondag 2 februari is inderdaad even een terugblik naar Kerstmis, want op 12 januari hebben we al de doop van de volwassen Jezus gevierd…..

Intussen kijken we verder vooruit. Woensdag 26 februari begint met Aswoensdag de veertigdaagse Vastentijd. De mooie ingetogen tijd van verstilling om ons voor te bereiden op Pasen.

Ik wens u allen een goede tijd toe op weg naar het voorjaar en dat we in de Vastentijd in verstilling mogen toeleven naar Pasen.

Dit bericht is geplaatst in Van Pastoor. Bookmark de permalink.