Van Pastoor 2019 – 06

De schrik zit er nog steeds in. Dinsdag 13 augustus. De enorme blikseminslag in de toren van onze kerk. God zij dank is niemand gewond geraakt. Natuurlijk, de vervelende materiële schade. Alleen dus de enorme schrik: de mensen die de kerk aan het schoonmaken waren en net koffie zaten te drinken. De knal dreunt nog bij hen na! De verzekering is ingeschakeld. Iedere dag lopen er nog mensen rond om één en ander te herstellen. De krant heeft de termen “Godswonder” en we zijn door “het oog van de naald gekropen” overgenomen. Nogmaals spreek ik mijn dank uit aan iedereen, die onmiddellijk actie heeft ondernomen. We mogen trots zijn op onze parochie. En we mogen trots zijn op Zuster Lies. Een dag tevoren is zij overleden. Van boven heeft zij toch gewaakt over Schagen.
Toen ik jaren geleden nog pastoor in Breezand/’t Zand was, verzorgde ik een uitvaart in Christoffelhof. Zo heb ik met Zuster Lies kennisgemaakt. Het was dan ook heel fijn haar hier in Schagen opnieuw te ontmoeten. Ik heb haar altijd gezien als een zeer aimabele dame met een luisterend oor voor iedereen. Geweldig dat zij toch een jaar lang, op verzoek van Bisschop Bomers, de parochie heeft gerund. Haar vertrek uit Schagen vorig jaar viel haar heel erg zwaar. En dan ook nog het overlijden van haar zus Bep.
Ik denk met dankbaarheid terug aan de overweging van Monica op Maria Tenhemelopneming: de 2 vrouwen die zijn ontslapen: Maria en Lies. Dank Monica, voor je fijne woorden! We zullen Zuster Lies in ons hart bewaren.
Ja, lieve mensen, zo is voor ons allen de zomer van 2019 een wonderlijke zomer geworden. Want tegelijkertijd met wat er in onze parochie gebeurde, werd diaken Toon Jorink ziek. We hopen dat hij gauw mag herstellen en dat de onderzoeken in het ziekenhuis hem verder mogen helpen. Ik ben dan opnieuw blij met het regionale pastorale team, dat helpt de weekendvieringen zo veel mogelijk door te laten gaan.
In de Wieringermeer en Wieringen gaat het een en ander veranderen. De pas gewijde Maciej Gradzki wordt nu kapelaan in Hoorn. Pastor Maciej Sendecki uit Het Gooi wordt per 1 september de nieuwe pastoor van Wieringen/Wieringermeer. Dit is één van de vele mutaties die er dit jaar in ons bisdom plaatsvinden.
Verder vertel ik u, dat mijn dierbare collega Ton Cassee, deken van Haarlem, ernstig ziek is. Wij zijn goed bevriend en ik leef erg met hem mee. Heel veel sterkte voor deze fijne pastor.

Zo gaan we samen met elkaar het nieuwe werkjaar in. De meeste vakanties zijn voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Een goede start allemaal!

Dat we allemaal veel inspiratie mogen ontvangen en dat de Eeuwige ons de weg wijst in onze toekomst.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Van Pastoor. Bookmark de permalink.