Van Pastoor 2019 – 05

Terwijl ik dit schrijf is de zomer net begonnen en staan we aan de vooravond van enkele tropische dagen.

Zomer is een tijd van vakantie. Ik ben altijd blij wanneer ik in juni vlaggen zie wapperen met tassen eraan! Geslaagd. Verdrietig voor hen die het niet hebben gehaald en vervelend voor hen die zo lang op de uitslag moeten wachten. Ik wens iedereen heel veel sterkte en proficiat voor de geslaagden. En voor allen: geniet maar van een mooie vakantie!

Aan de andere kant is de zomer een periode van werken, hard werken. Voor iedereen die te maken heeft met toerisme is de zomer een mooie en drukke tijd!

En natuurlijk willen we allemaal genieten van mooi weer. In ieder geval staat de barometer voor de komende dagen heel goed.

Ik verheug me erop om weer mee te lopen met de West-Friese optocht. Het is iedere week weer een geweldig evenement. Schagen staat in het middelpunt. De vlag van Schagen wappert, de mensen zijn blij. En men geniet. Zelf geniet ik ook. Mijn verschijning roept de herinnering aan kapelaan Odekerke op. U weet misschien nog wel, de kapelaan uit “Dagboek van een herdershond”. Maar ook hoor ik roepen: zou dat de echte pastoor zijn of is hij verkleed…….Kortom de kerk loopt mee in de optocht!

De zomer is natuurlijk ook een moment van ‘rust’ in ons dagelijks leven. We hebben andere bezigheden. Maar juist vanuit die rust kunnen we terugblikken op wat is geweest en vooruit kijken naar wat gaat komen.

Als ik terugkijk zie ik vooral de vele mensen die in en om de kerk werkzaam zijn. Laten we daar heel dankbaar voor zijn. Want juist door die vele vrijwilligers kunnen we de parochie zijn die we zijn: warm en open. Zo kunnen we het kerkelijk jaar vieren. Zo kunnen we elkaar in vreugde en verdriet bijstaan. Zo konden bij gelegenheid van 500 jaar Maria op de Keins met een prachtig concert en een mooie tentoonstelling Maria opnieuw een plaats in ons hart geven.

Heel veel dank aan iedereen die de Sint Christoforusparochie de parochie laat zijn zoals die is!

Wanneer ik vooruit kijk wens ik ons allen een voortzetting toe van de werking van de Blijde Boodschap in onze parochie. Dat er natuurlijk het nodige staat te gebeuren leest u in het artikel “Van de bestuurstafel”.

Woensdag 24 juli is de feestdag van de patroonheilige van onze parochie: Sint Christoforus. Zondag 21 juli zal de zegening plaatsvinden van voertuigen en alles wat ons in ons leven ten dienste staat de weg te gaan die we kunnen en willen gaan.

Met Pinksteren mochten we de stevige bries van de Heilige Geest ontvangen.

Dat deze Geest ons mag blijven inspireren en leiden.

Ik wens u allen een mooie zomerperiode toe!

Dit bericht is geplaatst in Van Pastoor. Bookmark de permalink.