Van Pastoor 2018-04

Afgelopen Pinksteren was fantastisch. Ik heb nog nooit zo’n drukbezette Pinksterviering meegemaakt. Het leek wel of iedereen de heilige Geest in vurige tongen op het hoofd voelde. In deze viering heb ik u deelgenoot gemaakt van een voor mij bijzondere man: de heilige Pachomius. Deze Pachomius werd zeker door de heilige Geest in vuur en vlam gezet. Het vormselproject van onze parochie heet ook ‘in vuur en vlam’. En als toetje werden we door de jonge kinderen van onze parochie, vanuit onze enthousiaste kinderkerk, ook in vuur en vlam gezet. Kortom, we hebben Pinksteren goed met elkaar gevierd en ons Gemengde Koor zong een prachtige mis van Mozart!

Met deze geweldige bezieling gaan we verder. De Paastijd is nu afgesloten. De Paaskaars is gedoofd en zal alleen nog branden bij het dopen, bij huwelijken en uitvaarten. We gaan de zogenaamde gewone tijd weer in. De gewone tijd, met groen als liturgische kleur.

Inmiddels hebben de 19 communicantjes hun eerste communie ontvangen. Zaterdag 16 juni wordt het Heilig Vormsel in Wieringerwerf toegediend. Dus er is nog feest.

Maar er is in juni nog een ander feest.

Op 10 juni is het precies 12½ jaar geleden dat Monica Wildeboer van de Bisschop haar zending tot catechiste ontving. Zeker een heel speciaal moment. In de afgelopen jaren heb ik Monica leren kennen als een zeer bevlogen persoonlijkheid. Samen met Piet Steur vormen wij een hecht team. Monica laat veel mensen zien wat geloven is. Haar presentaties zijn ook steeds zeer inspirerend en geven mensen een duwtje in een richting van verdieping.

Zondag 10 juni willen we haar in het zonnetje zetten. Ons Gregoriaans koor zingt en wierook brandt voor de Heer. Ook Monica zal ik bewieroken voor wat ze heeft betekend en zal blijven betekenen voor onze parochie. En na de viering hebt u tijdens het nuttigen van een kopje koffie de gelegenheid Monica te feliciteren met haar jubileum.

Lieve mensen, na de uitbundige en jubelende Paastijd is het goed om even “groen” te zijn. Maar het is ook goed om tussendoor een feestje te vieren.

We gaan op naar de zomer. Vele jongeren hebben hun examens gemaakt en wachten waarschijnlijk nog op de uitslag. Dat ook zij zich geïnspireerd weten op de weg van hun verdere leven.

Vrede en alle goeds voor u allen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.