Van Pastoor 2017 – 7

Dankbaarheid is het grote woord dat ik de afgelopen tijd met mij mee draag. Na een lange periode van werken als personeelsfunctionaris in de financiële wereld werd ik geroepen om in de Wijngaard van de Heer te gaan werken. Nog steeds werk ik met veel genoegen in deze Wijngaard. Vijfentwintig jaar mag ik dit al doen. Te midden van u allen, te midden van familie en vrienden mocht ik dit vieren. Piet Steur werkt ook met veel inspiratie in deze Wijngaard. Al twaalf en een half jaar is hij diaken in onze parochie en regio met zijn vrouw Solveg als steun en toeverlaat. Samen mochten we onze jubilea in uw midden vieren. Daarvoor zijn wij heel erg dankbaar.

Ik dank u voor alle goede wensen. Ik dank u voor alle cadeaus in welke vorm dan ook. Maar Piet en ik hadden een gezamenlijke cadeaubestemming. Natuurlijk ben ik u dankbaar voor alle aandacht die u mij heeft gegeven. Maar u allen hebt heel veel aandacht aan het Hospice Schagen gegeven. Uw cadeau aan ons is het cadeau dat u het Hospice hebt gegeven.

En dat cadeau bedraagt € 4.140,—. Een geweldig bedrag! Ook hiervoor zijn wij u heel erg dankbaar! Inmiddels is dit bedrag officieel aan het Hospice overhandigd.

Daarom is dankbaarheid het grote woord dat de laatste tijd mijn hoofd vult. Met een prachtige viering begon de dag van 24 september. Een kerk gevuld met lieve mensen. Lieve vrienden en vriendinnen die met ons mee voorgingen. Een innemende Monseigneur Hendriks die zulke mooie woorden sprak. Een koor dat de sterren van de hemel zong.

U begrijpt het Piet, Solveg en ik zijn dankbaar.

Overweldigend was ook de receptie. Wat een mensen. Er werd gesproken. Door collega Toon Jorink namens de collega’s. Door Rajihven Francis namens de Tamils. Het Dameskoor zong fantastisch evenals het Gemengd Koor. Dank aan Frans en Monica die alles in goede banen leidden. Maar vooral ook dank aan het Parochiebestuur dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Het was mooi om deze dag samen met Piet en Solveg en met u allen te mogen vieren.

U begrijpt het: het was een geweldige dag. Een dag vol emoties. Een dag waarvoor ik de Eeuwige dank.

Daarom is dankbaarheid het grote woord.

Lieve mensen, heel veel dank!

Maar intussen bevinden we ons in de maand oktober. Deze maand bidden we het rozenhoedje in de dagkapel. Allerheiligen en Allerzielen vormen de intense twee-eenheid waarmee we de donkere winterperiode ingaan. Nadat we dan op 26 november het Feest van Christus Koning hebben gevierd gaan we de Advent binnen.

Ik wens u allen een goede tijd toe, waar bij mij dankbaarheid overheerst.

Dit bericht is geplaatst in Van Pastoor. Bookmark de permalink.