Van Pastoor 2017-3

Met gepaste uitbundigheid hebben we Pasen 2017 met elkaar gevierd. Van Palmpasen tot en met Eerste Paasdag hebben al onze koren deelgenomen aan de vele vieringen. Veel parochianen – voor en achter de schermen – hebben al deze vieringen mogelijk gemaakt. Heel veel dank aan al deze mensen, die op wat voor wijze dan ook hun bijdrage aan Pasen hebben gegeven. Voor mij was het heel bijzonder om de Paaswake op mijn verjaardag te mogen vieren. Daarom: heel erg bedankt voor al uw felicitaties en gebeden! Het heeft mij goed gedaan. En weet, lieve mensen: ik geniet van jullie allemaal!

Velen zullen na Pasen genieten van de meivakantie. En daarna is het de spurt naar de grote vakantie. Hard werken om naar de volgende klas te gaan of te slagen voor de examens. Op 28 mei vieren we in onze parochie het feest van de eerste heilige communie. Er zijn dit jaar 15 communicantjes. Een leuke, gezellige en drukke groep. Iedere kindermiddag is het eigenlijk ook al een beetje feest. Onze 6 vormelingen ontvangen het sacrament van het heilig vormsel op zaterdagavond 24 juni in onze kerk. Ook dit is een hele gezellige groep. In mei en juni mag ik ook elders in onze regio voorgaan bij eerste communievieringen. Verschillende keren mag ik ook in ons dekenaat het sacrament van het vormsel toedienen. Het is mooi om zo de jeugd de weg van Jezus te laten ontdekken. We mogen dan ook blij zijn met onze dames die de communicantjes en de vormelingen begeleiden.

Op 4 mei herdenken we de gevallenen en op 5 mei is het Bevrijdingsdag. Het is goed om deze dagen te blijven gedenken. Alle zondagen in mei bidden we ’s middags om 5 uur de rozenkrans: de meimaand is immers Mariamaand. Voor wie er nog niet is geweest: een aanrader is de Mariatentoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht. Deze tentoonstelling loopt tot met 20 augustus 2017. Maria is in Fatima (Portugal) tussen mei en oktober 1917 zes maal verschenen aan 3 herderskinderen. Deze gebeurtenis is dit jaar 100 jaar geleden. De Paus zal op 13 mei in Fatima zijn. Elders in de Hoeksteen vindt u informatie over een bisdombedevaart naar Fatima in september van dit jaar.

De Paastijd duurt 50 dagen. Een periode waarin we tijdens de vieringen de verschijningsverhalen horen. Vijftig dagen wordt ons door Jezus een hart onder de riem gestoken. We mogen daadwerkelijk weten dat we er in het leven niet alleen voor staan. Ook wij mogen ontdekken hoe Jezus ons in moeilijke situaties bij de hand neemt. Na Hemelvaartsdag zijn er 10 dagen dat we ons misschien wat alleen en verweesd voelen. De zondag na Hemelvaartsdag wordt dan ook wel wezenzondag genoemd. Maar met Pinksteren mogen we de Trooster en Helper, de Heilige Geest ontvangen. Dan wordt het prachtige verhaal uit de Handelingen van de Apostelen gelezen, waarin we horen hoe ieder in zijn eigen moedertaal spreekt en elkaar toch verstaat. (Handelingen 2, 1-11). Zo is het niet alleen Jezus die ons bij de hand neemt en een hart onder de riem steek. Ook wij kunnen elkaar helpen en bijstaan. Iedere ontmoeting kan een hele speciale ontmoeting worden!

Ik wens u allen een hele gezegende Paastijd en dat de heilige Geest u mag begeleiden op uw levensweg.

Zalig Pinksteren!

 

Dit bericht is geplaatst in Van Pastoor. Bookmark de permalink.