Signalen van hoop, troost en bemoediging 01

VAN DE PASTOOR 
Weet dat we verbonden zijn…..
Lieve mensen, het is een bizarre en wonderlijke tijd waarin we ons op dit moment bevinden. Hoewel ikzelf tot de risicogroep behoor probeer ik toch iedere ochtend even op de pastorie te zijn. Onderweg is het nog stiller op straat dan in welke vakantieperiode dan ook. Woensdag 18 maart heb ik in een zeer klein comité de heilige mis gelezen. Daarbij hebben we gebeden voor alle misintenties van vrijdag 13 maart tot met zondag 22 maart.
Vandaag is ook definitief bekend geworden dat er tot en met 13 april (Tweede Paasdag) geen publieke liturgische vieringen zijn. Het is met zeer veel pijn in ons hart dat we Pasen dit jaar niet samen kunnen vieren. Maar ondanks alles blijf ik verbondenheid voelen. Verbondenheid met alle parochianen. Verbondenheid met onze zieken. (huisbezoek per telefoon!). Ik merk onderlinge verbondenheid bij de koren en andere werkgroepen. De mooie Paaskaart, die al gedrukt was, zal toch worden verspreid. Er staan prachtige en bemoedigende teksten op. Duidelijk wordt aangegeven dat de vieringen niet doorgaan. In deze tijd hebben we warmte en bemoediging nodig. Dat ervaar ik zelf ook. Vaak zegt men tegen mij, dat ik goed moet oppassen. En uit de nabije omgeving wordt mij hulp aangeboden! Kijk naar elkaar om, horen we premier Rutte zeggen. Wel, mijn ervaring, dat gebeurt. Nu denken we na over besloten vieringen, waarin de palmtakjes zullen worden gewijd, evenals de nieuwe Paaskaars. Nog nooit hebben we dit meegemaakt, hoor ik om mij heen. Het coronavirus heeft ons in zijn greep. Laten we bidden dat wij het coronavirus in onze greep krijgen. Hier wordt hard aan gewerkt, op alle fronten.
Bidden we daarom mee in de novene van het Bisdom (16 tot met 24 maart 2020).

Lieve allemaal, Laten we elkaar vasthouden, figuurlijk. En weet dat we verbonden zijn met elkaar. Denk aan elkaar, bid voor elkaar en wees er voor elkaar.

Eduard Moltzer, pastoor.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Van Pastoor. Bookmark de permalink.