Beste parochianen,

Beste parochianen,

De zo genoemde periode van vakantie is voorbij. Het nieuwe schooljaar is begonnen. Maar alles met onzekerheid want niemand weet wat er in de toekomst zal gebeuren. Wij kunnen plannen maken maar of die zullen worden uitgevoerd is niet zeker.

Dat gebeurt overal en ook in de kerk. En misschien worden wij door deze situatie onrustig. Wat iedereen van ons wil weten is: wat zal er in de toekomst gebeuren en wat moeten wij doen? Dit zijn normale vragen die wij allemaal hebben. Maar ook de apostelen van Jezus hadden dezelfde vragen: Wat moeten wij doen? Wat zal er met ons gebeuren? Waar kunnen wij een antwoord vinden?

Jezus heeft tegen zijn apostelen gezegd: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”.

Misschien is deze tijd een bijzondere tijd om over deze dingen na te denken. En waar zoeken wij een antwoord voor al onze vragen?

Jezus nodigt ons uit om Zijn weg te volgen. Welke weg? De weg naar de zekerheid. Dat wij het gevoel en de zekerheid kunnen hebben dat alles veilig is. Dat wij niet bang hoeven te zijn. Waar kunnen wij deze weg vinden? Bij Hem.

Jezus wil onze zekerheid zijn. En misschien kunt u denken: ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar dat is wat wij aan Hem kunnen vragen. En daarvoor is het gebed nodig. Het gebed individueel maar vooral als kerkgemeenschap. Nu wij het kunnen. Met de afstand van anderhalve meter maar met onze harten dichter bij Hem en elkaar.

Laten wij aan God onze hemelse Vader en door de voorspraak van Maria, vragen dat wij deze tijd verbonden met Hem en elkaar kunnen beleven. Dat wij de kracht en de hoop niet verliezen. Dat wij Zijn Geest in ons dagelijks leven kunnen ervaren. Dat wij niet alleen staan.

Pastoor Ivan

 

Dit bericht is geplaatst in Van Pastoor. Bookmark de permalink.