20 december 2019 Kerstconcert in de Christoforuskerk

CAROLS at CHRISTOPHER’s

Op vrijdagavond 20 december geeft ons parochiekoor St. Gregorius een feestelijk Kerstconcert.

Dit jaar een concert met veel Engels repertoire, vandaar dat we kozen voor de titel Carols at Christopher’s.  Zo klinken er o.a. twee grote werken: A Ceremony of Carols van Britten en de Fantasia on Christmas Carols van Vaughan Williams. Verder kunt u luisteren naar kerstmuziek van o.m. Handel, Steward en Boltz.

SOLISTEN en BEGELEIDING

Vocale solo’s zijn er van de half-Britse bariton Rick Zwart, die zijn opleiding o.a. volgde aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, en  natuurlijk ook  door de uitstekende  ‘eigen solisten van ons mooie koor. De begeleiding is in handen van Tjeerd van der Ploeg op het Nicholsonorgel -dat zo geschikt is voor het Britse repertoire- en van Colet Nierop  (harp) en Irene van den Heuvel (cello).

GRATIS ENTREE

Zo vlak voor Kerstmis brengt het mooie programma u zeker in de juiste kerststemming. Ook omdat u zelf kunt meezingen in een aantal carols én in onze Nederlandse traditionele kerstliederen.

Iedereen is welkom en daarom is de entree gratis. Het concert duurt bijna anderhalf uur, zonder pauze; na afloop is er gelegenheid om samen een glas te drinken.  Ter bestrijding van de kosten is er een deurcollecte. De kerk gaat open om half 8 en het concert begint om 8 uur.

 

Dit bericht is geplaatst in Koren. Bookmark de permalink.